Séria zhromaždení Falun Gong na strednom a východnom Slovensku

Nedávno sa aj v médiách na Slovensku začali objavovať správy o prenasledovaní hnutia Falun Gong v Číne. Len málo ľudí si však zatiaľ uvedomuje, aké je toto prenasledovanie neľudské a kruté. Práve preto nasledovníci Falun Gongu na Slovensku každý rok navštívia niekoľko slovenských miest, kde sa pokúšajú verejnosť na tieto skutočnosti upozorniť a pomôcť tak prispieť k rýchlejšiemu ukončeniu tohto prenasledovania.

Začiatkom augusta nasledovníci Falun Gongu zo Slovenska i Čiech navštívili niekoľko miest na Slovensku (medzi inými Dolný Kubín, Ružomberok, Brezno, Rožňavu, Trebišov a Michalovce) a zhromaždeniami v týchto mestách poukázali na neľudské prenasledovanie, ktoré už 6. rok prebieha v Číne.

Médiá vo väčšine miest priniesli krátke spravodajstvo z ich akcií (TV v Dolnom Kubíne, Ružomberský hlas, Zemplínsky denník Korzár, Michalovská TV) a pomohli tak k lepšiemu informovanosti verejnosti o druhej tvári Číny.

Mnohí ľudia nám ďakovali za informácie, najmä na východnom Slovensku, kde je sociálna situácia ľudí slabšia, sme často nachádzali viac podpory pre našu petíciu o zastavenie prenasledovania. Stretli sme sa aj zo zástupcami miest, ktorých sme informovali o našich aktivitách.

Hoci niektorí ľudia sa spočiatku zastávali režimu v Číne, keď sa dozvedeli o tom, aké veci robí pri prenasledovaní nevinných ľudí, ich počiatočný odpor sa menil na našu podporu.

Už šesť rokov prebiehajú po celom svete pokojné protesty proti tomuto nespravodlivému prenasledovaniu dobrých ľudí. Akcie vo svete priniesli aj svoje ovocie v podobe prepustenia niektorých praktizujúcich, zmiernenia prenasledovania na niektorých miestach a súdnych procesov voči čínskym predstaviteľom, vďaka ktorým si čoraz viac ľudí v Číne a inde vo svete uvedomuje, že takéto zločiny nezostanú nepotrestané.

 

Dolný Kubín nás privítal daždivým počasím
Dolný Kubín
Ružomberok, ľudia podpisujúci petíciu proti prenasledovaniu
Ružomberok, pohľad na pešiu zónu
Brezno, na rohu ulice
Brezno, pohľad pozdĺž hlavnej cesty
Rožňava, námestie Baníkov
Rožňava, pohľad na stôl s petíciou
Trebišov, cvičenie
Trebišov, rozdávanie letáčikov
Trebišov - deti, ktoré nám pomáhali rozdávať letáčiky
Trebišov - deti sa učia cvičenia
Michalovce, námestie Osloboditeľov
Michalovce, rozhovor s TV